25 Mart 2012 Pazar

pazar yumurtası

Malzemeler

3 adet yumurta
Tereyağı
Tuz
Hazırlanışı
Yumurtalar haşlanır. Haşlandıktan sonra kabukları soyulup uzunlamasına ikiye kesilir. Tavada tereyağı eritilir. (Tereyağında ölçü yazmadım. Eğer banıp yemesini seviyorsanız biraz bol eritebilirsiniz. Tercihinize kalmış.) Yumurtalar tavaya yerleştirilir. Tuz serpilir. 5 dk. sonra ocaktan alınır. Servis yapılır. Bu tarif 3 kişiliktir. Kişi sayısına göre yumurta sayısını artırabilirsiniz.

Not: Höşmerim deyince herkesin aklına tatlı gelecektir. Ama bizim buralarda (Denizli – Serinhisar – Yatağan) buna da höşmerim diyoruz. Anlaşılabilir olması açısından yumurta kapama dedim. Sabah kahvaltılarının vazgeçilmesi.. O kızaran tereyağına banıp mis gibi yemesi..
Afiyet Olsun.. (alıntıdır)

2 yorum:

  1. Kızz bu çok güzel olur valla ellerine sağlık denicem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet cnm lezız bir şey tam pazar günü için bandıra bandıraaaa

      Sil